Pàgines

dissabte, 4 d’octubre del 2014

Napoleó Bonaparte

Un dels personatges més rellevants de la història contemporània és Napoleó Bonaparte.
Durant els primers anys de la revolució francesa va forjar-se la fama de lluitador incansable a favor dels ideals revolucionaris. Conegut i acceptat pels francesos, va assolir la presidència del govern (Consolat) i finalment va concentrar el poder de l'estat en les seves mans (Imperi). Amb la doble voluntat de dominar Europa i portar-hi els ideals revolucionaris va sumir el continent a deu anys de guerres sagnants i terribles.

Aquí tens una breu selecció d'imatges d'aquest personatge tan contradictori com interessant.

Napoleó Bonaparte, heroi de la Revolució als Alps
Al peu d'aquest quadre, unes inscripcions comparen a Bonaparte amb altres grans conqueridors històrics com Aníbal o Carlemany. Que curiós, oi?

Napoleó Bonaparte, heroi de la Revolució a Egipte
Arrel de les campanyes militars de Napoleó un equip de científics i egiptòlegs van fer grans descobriments arqueològics. Un d'ells la "pedra de rosetta" a partir de la qual Champollion va desxifrar l'escriptura cuneïforme i els jeroglífics Egipcis.

Napoleó, primer cònsol en en seu gabinet de treball
 
 Aquí Napoleó és retratat com un home que treballa (despatx) al servei del poble (finestra amb ciutat al fons) a través de la llei (llibre que senyala amb la mà)

l'Emperador Napoleó Bonaparte
Què en queda d'aquell home que vèiem fa un moment? Aquí, Napoleó més aviat sembla una divinitat envoltada de símbols cosmològics i de poder.

La coronació de Napoleó
Un Revolucionari coronat com si fos un rei absolut? Això tan contradictori només ho podia fer Napoleó!

Napoleó en el seu gabinet de treball el 1812

Les tropes de Napoleó en retirada de Moscou


Mira aquest breu vídeo sobre les campanyes militars de Napoleó Bonaparte





Tomba de Napoleó als Invàlids de París

Napoleó va morir a l'Illa de Santa Elena el 1821, però les seves despulles es van traslladar a París el 1840 per ser enterrades en un lloc de privilegi. Les restes de Napoleó van ser molt ben rebudes entre els Francesos. En el seu funeral va sonar el Rèquiem de Mozart.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada